Бившият кмет на Асеновград смени Гергов като шеф на червените в областта

Бившият кмет на Асеновград смени Гергов като шеф на червените в областта

Социалистите от Пловдив област избраха нов областен председател на мястото на Георги Гергов. Това е Емил Караиванов, който спечели срещу Атанас Петков.Областният съвет на БСП в Пловдив вчера заседава, като заради COVID мерките, форумът се проведе онлайн. Участваха 76 души от 17 общини от областта, както и от шестте районни организации в града. В онлайн заседанието взеха участие и членовете на Националния съвет на партията и депутатите от региона.
След онлайн заседанието беше проведено тайно гласуване. Областният съвет избра за председател д-р Емил Караиванов.52-годишният социалист е два мандата кмет от 2011 г. до 2019 г. на Асеновград.
Той е лекар със специалност неврология, притежава и магистратура по здравен мениджмънт. След завършването си е работил в Спешна помощ-Асеновград като лекар и управител на Медицински център. Работил е в Неврологично отделение на МБАЛ“ Пловдив“, бил е заместник-изпълнителен директор на „МБАЛ Пловдив“ и заместник-директор и невролог в болница „Св. Мина“ Пловдив. Д-р Караиванов има и два мандата като общински съветник в община Асеновград.

Още по темата