Британските кръчми „пресъхнаха” поради наплив на клиенти

Британските кръчми „пресъхнаха” поради наплив на клиенти

В британските кръчми бирата свършва. След края на заключването в ресторантьорството, приливът на британците по кръчмите беше толкова голям, че доставчиците на бира вече не смогнат да се справят.

Търсенето през първите няколко седмици „надмина всички прогнози“, каза шефът на най-голямата верига кръчми Mitchell&Butlers Фил Ърбан пред „Файненшъл таймс”. „Доставчиците не са в състояние да действат достатъчно бързо.“

Компанията вече започна да доставя собствени запаси в най-натоварените кръчми.

Според анализ на Oxford Market Watch продажбите през първата седмица на облекчаването в Англия са били с почти дванадесет процента над същия период през 2019 г. – макар досега да се отварят само ресторанти на открито.

В момента Budweiser Brewing Group UK&Ireland, която произвежда бири Stella Artois и Camden Hells, сервирани в много кръчми, в момента произвежда денонощно, според информация на „Файненшъл таймс”. По-малките, независими пивоварни, от друга страна, често нямат достатъчно персонал, за да увеличат масово производството си.

В същото време германските пивовари могат само да плачат при подобни новини, констатира в. „Билд”: Продажбите на бира в Германия са паднали с над 20 процента през февруари 2021 година. Износът за други страни от ЕС дори е спаднал с почти 25 процента поради пандемията.

„Въпреки че са изминали само два месеца, 2021 година вече представлява абсолютен отрицателен рекорд в историята на германската бира: дефицитът на немската пивоварна индустрия от началото на годината вече възлиза на почти 300 милиона литра“, каза Марк-Оливер Хунхолц , говорител на обединението на немските пивовари, пред „Билд”.

Източник: Actualno.com

Още по темата