Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Пътищата в областта са проходими при зимни условия

Пътищата на територията на област Пловдив са проходими при зимни условия . През изминалото денонощие на тел 112 няма подадени сигнали за закъсали автомобили и пътно транспортни произшествия. Натрупалата се снежна покривка е изненадала неподготвени водачи в района на село Песнопой, общ. Брезово.
По информация на РУ Хисар, рано тази сутрин водачи на три тира са били принудени да спрат и да сложат вериги, за да продължат движението си, преминавайки през Чукурлийски баир в района на главен път II- – 64 . Републиканските пътища, минаващи през територията, обслужвана от РУ Асеновград- към Кърджали и Смолян, също са напълно проходими. Две почистващи машини работят в непрекъснат режим на път II- 86 .
Спокойна при зимни условия е обстановката на територията, обслужвана от РУ Карлово. И трите прохода- Стражата, Козница и Беклемето са проходими, като единствено през Беклемето не се допуска движение на МПС до 12 тона. Предвид, че маршрута до Хижа Здравец и Копривките може да бъде предпочетен от много семейства с деца, е добре да не подценявате пътната обстановка в родопската яка. Съветваме водачите, които планират да пътуват в зимни услови да тръгват на път само ако са опитни и добре подготвени- с вериги на автомобилите, заредени с гориво и мобилни телефони, топли дрехи и напитки.
На този етап пътуване до Бяла Черква е невъзможно. От ОД МВР Пловдив съветват водачите да поддържат безопасна дистанция и да изберат по- ниска от препоръчаната в съответните участъци скорост на движение . Препъръчително е и да не използвате функцията за автоматично поддържане на скоростта , защото тя не е предназначена за шофиране по хлъзгав терен. За пътуващите в двете посоки на участък от км 106 до км 156 от АМ „Тракия“, прилежащи изцяло на територията на ОД на МВР Пловдив, пътната настилка е много добре почистена и опесъчена.

Още по темата