Гражданин зашлеви Макрон и бе арестуван (видео)

Гражданин зашлеви Макрон и бе арестуван (видео)

Мъж зашлеви френския президент Еманюел Макрон по време на среща с граждани в Южна Франция. От видеоклип в Ютуб се вижда, че охраната на френския президент бързо се намесва и поваля мъжа на земята, а Макрон е отведен настрана от него. Двама души са арестувани, съобщиха френски медии.

Премиерът Жан Кастекс заяви, че случаят е обида за демокрацията.

Макрон беше на посещение в департамента Дром в Югоизточна Франция, където се срещна с ресторантьори и студенти, за да разговаря с тях за връщането към нормалния живота след епидемията.

На разпространено в социалните мрежи видео Макрон може да бъде видян да върви към тълпа от доброжелатели, които стоят зад метално заграждение. Той подава ръка, за да поздрави мъж със зелена тениска, очила и маска. Мъжът се чува да изкрещява „Долу Макрония“ (A Bas La Macronie) и после удря Макрон през лицето. Мъжът се чува да извиква и „Montjoie Saint Denis“, бойния вик на френската армия по време на монархическия период. Двама от телохранителите на Макрон се справят с мъжа, а друг отдръпва президента настрана. Макрон за кратко остава близо до множеството и прави жестове към някого от другата страна на загражденията, след което охраната му го отвежда.

Източник: OffNews

Offnews.bg

382 публикации

0 коментари

Журналистически разследвания, най-новото от страната и чужбина, най-интересното и актуалното, анализи и интервюта.

Още по темата