Болният от коронавирус Берлускони е приет в болница

Болният от коронавирус Берлускони е приет в болница

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който бе диагностициран с коронавирус, е приет в клиниката „Сан Рафаеле“ в Милано. Политикът бе приет в болница за допълнителни изследвания.

По-рано 83-годишният Берлускони заяви, че е добре и без симптоми. Той бе поставен под карантина в резиденцията си в Аркор. Източници от болницата твърдят, че състоянието на политика не предизвиква безпокойство.

Преди няколко години Берлускони претърпя сложна сърдечна операция.

Няколко медии предполагат, че евродепутатът и лидер на партията „Форца, Италия“ е хванал заразата от дъщеря си Барбара, която от своя страна вероятно се е заразила, докато е била на почивка на остров Капри.

Коронавирусът е открит и у няколко други членове на семейство Берлускони, както и у новата му приятелка, член на същата партия, 30-годишната Марта Фашина. Преди това инфекцията беше открита при предприемача Флавио Бритаторе, който в средата на август се срещна с Берлускони на остров Сардиния.

Въпреки това, веднага след новината за заразата на Бриаторе, политикът се подложи на тестове, които дадоха отрицателен резултат. На изумруденото крайбрежие на Сардиния, където Берлускони има вила, е регистрирано локално огнище на болестта, причинена от коронавируса. Сред заразените са служители на редица елитни заведения и клубове, както и техните посетители и просто почиващи от други райони.

Общо от началото на пандемията в Италия са заразени с коронавирус почти 273 000 души, от които 35 500 са починали.

Източник: Cross.bg

Още по темата