„Пътна полиция“ стартира спецоперация във връзка с предстоящите три почивни дни

„Пътна полиция“ стартира спецоперация във връзка с предстоящите три почивни дни

Очакваме засилен трафик през предстоящите три почивни дни. Разпоредена е специализирана полицейска операция, която ще се проведе на територията на цялата страна. Тази операция ще се проведе на два етапа заедно с колегите от Жандармерията и Охранителна полиция. Първият е за придвижването към курортите в страната, като колегите от „Жандармерията“ и „Охранителна полиция“ ще се включат в движението по магистралите и всичките републикански пътища. Целта е гражданите да видят, че се грижим за нормалното протичане на движението. Вторият етап ще е свързан с проверка за употреба на алкохол и наркотици, като тези проверки отново ще се извършват в цялата страна.
Това обявиха на брифинг старши инспектор Николай Крушарски от отдел „Пътна полиция“ и Мартин Цурински от СДВР, предаде репортер на Novini.bg. „Очакваме движението да е най-натоварено по Граничните КПП-та в страната, автомагистралите и в района на София. Ще следим и за използване на предпазните колани. Ще се работи и ще се следи за нарушения от страна на водачите. Апелът ни към всички водачи е да спазват Закона за движение по пътищата. Трафикът в почивните дни винаги е интензивен и водачите допсукат редица нарушения и грешки“, добавиха двамата.
„Родителите трябва да бъдат много по-отговорни и да не предоставят ключовете на автомобилите си на децата си. Видяхте какво е станало сутринта в Добрич. Всички трябва да бъдем отговорни. За двете тежки катастрофи са образувани досъдебни произведства и повече информация може да получите от наблюдаващите прокурори“, коментираха те двете тежки катастрофи в Добрич и на Подбалканския път, при които загинаха общо четири души./Новините БГ

Още по темата