В помощ на шофьорите: Ремонти и акция на КАТ по празниците

В помощ на шофьорите: Ремонти и акция на КАТ по празниците

Засилен е трафикът в последния работен ден от седмицата. Хиляди тръгват на път заради сливането на трите почивни дни заради 24 май.
Най-натоварени се очаква да бъдат пътищата към Гърция и българското Черноморие. Участъкът в село Ракитница е изключително натоварен. Най-големи там са колоните от пътуващи в посока от София към Бургас. Причината за задръстванията в този участък е ремонт на 23 километра от магистрала „Тракия”.
От „Пътна полиция” предупредиха, че движението може да е затруднено и на АМ „Тракия“ около Стара Загора, където продължават ремонтните дейности. Тази седмица започна и ремонтът на пътя София – Перник в участъка между Драгичево и Владая, където също ще се очаква струпване на коли. На АМ „Струма“ също ще се образуват колони на 33 км. при Старо село. Очаква се и струпване около изходите на столицата. Във всички тези участъци е осигурено полицейско присъствие, което да регулира и подпомага движението.
„Пътна полиция“ започна и нова акция днес, която ще продължи до края на почивните дни. Полицаите ще дебнат за дрогирани водачи със специални устройства, които установяват наличие на дрога чрез слюнка. Проверки ще се правят и за шофиране след употреба на алкохол.
Причината за новата операция е статистиката от миналото струпване на почивни дни около Великден. Само за 10 дни са регистрирани над 86 хил. нарушения на пътя, като близо 500 от тях са за шофиране в нетрезво или дрогирано състояние./Монитор.БГ

Още по темата