Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание в столицата

Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание в столицата


Протестиращи в Пловдив подкрепят Великото народно въстание -3 в столицата.

Те започнаха да се събират около 17 часа и към 18 ч. тръгнаха на шествие по Главната. Протестиращите наброяват 100-тина души. Те скандират „Елате при нас, протестът е за вас“.

Шествието премина през Главната, стигна до подлеза на Аптека „Марица“, направи обратен завой и се върна обратно пред общината. Не се планира блокиране на улици и булеварди.

В четвъртък протестиращите смятат да присъстват на сесията на ОбС, а вечерта ще се съберат пак пред Общината.

В София започна третият протест, обявен като „Велико народно въстание“. Това ще бъде и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви, организирани, включително от т.нар. Отровно трио.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото „Велико народно въстание“.

Исканията остават непроменени – оставките на премиера и на главния прокурор, както и честни предсрочни избори.

„Отровното трио“ отново призова за масово участие в днешната акция, „защото на всички им е писнало от Борисов, от кражбите, от лъжите, от липсата на върховенство на закона“ по думите на адвокат Николай Хаджигенов.

„Крайно време е управляващите да разберат, че потъват все по-дълбоко. Просто ще изчезнат един ден, ако продължат да бъдат на власт. Но от другата страна стои личният им страх. Всеки ден е нищета за тях, за нас – също… Пламна Европа, знаят кой корумпираният, атаката от Европа е наистина зловеща, включително и от гласовете от Европейския парламент“, каза по-рано пред БНР проф. Велислав Минеков.

По-рано днес протестиращи залепиха на сградата на американското посолство в София плакати с призиви за оставка на главния прокурор Иван Гешев. 

Протестът „Велико народно въстание“ ще се разшири в САЩ, в Австралия, в страни от Европа, също и в Сингапур.

В 17:30 ч. протестиращи блокираха кръстовището при гара Бяла. Движението от Русе към София и обратно се отбива през село Ценово. Протестиращите имат разрешение да блокират участъка до 22 часа, но засега не е ясно дали няма да прекратят демонстрацията си и по-рано.

По-рано през деня беше блокиран за известно време и „Дунав мост“.

Още по темата