Скандал в Германия: 30 000 замесени в разследване за педофилия

Скандал в Германия: 30 000 замесени в разследване за педофилия

Установени са поне 40 жертви

Мащабно разследване за педофилия в Германия – около 30 000 души се проверяват за извършени престъпления през последните няколко години.

През миналия октомври в най-многолюдната германска провинция Северен Рейн-Вестфалия бе даден старт на делото срещу педофилска мрежа.

Разследваните са заподозрени в споделяне на детско и младежко порнографско съдържание, включително и тормоз във форуми и чат групи. Установено е огромно количество порнографски материали – няколко терабайта само в дома на един тях.

„Искаме да извадим от анонимността Интернет извършителите, които изнасилват деца и онези, които ги подкрепят„, заяви министърът на правосъдието в провинция Северен Рейн-Вестфалия – Петер Бизенбах.

Разследването е започнало с арест на заподозрян в град в провинцията. Оттогава киберзвеното е установило над 70 заподозрени.“

Според обвиненията те години наред са малтретирали и насилвали деца, като споделяли престъпленията си онлайн. В тези групи участвали няколко хиляди души, които сега са разследвани.

През май първият обвиняем – 27-годишен войник, бе осъден на 10 години затвор и изпратен в психиатрична клиника. Разследващите са установили поне 40 жертви. Всичко започва от сигнал на канадски полицаи за порнографско съдържание от западния регион на Германия.

Източник: Cross.bg

Още по темата