Понеделник, 21 декември – Великият съвпад

Понеделник, 21 декември – Великият съвпад

Понеделник, 21 декември – Великият съвпад. Човечеството е изправено пред ново начало.

От векове са наричали съвпада между Юпитер и Сатурн Великият съвпад. Той се случва веднъж на двадесет години.

Последните двеста години този съвпад е ставал в земните знаци – Телец, Дева, Козирог. През следващите двеста години ще се случва във въздушните знаци – Водолей, Близнаци, Везни, като във Водолей ще се случи най-много пъти. Затова следващите двеста години ще са силно повлияни от този знак. Не говорим за ерата на Водолея. Това е съвсем друго.

Днес съвпадът се случва по време на зимното слънцестоене – една особено важна точка в кръговрата на Слънцето. Случва се в първия градус на Водолея и в 21.00 часа българско време. Забелязвате, че тук са замесени много двойки и единици. На практика няма други числа. Единицата ще извади много нови водачи от средите на обикновените хора. Ще можем да поставяме нови начала в живота си. Ще ни даде възможност през следващите двадесет години да изразим своята воля, да активираме съзидателната си сила, да поемем по нови пътища. Ще започнем да разбираме много бързо какво се иска, какъв е правилният път и само от волята ни ще зависи да поемем по него. Хората ще придобиват все повече енергия и ентусиазъм по пътя си напред към целта.

Двойките ще балансират единиците и ще дадат достатъчно търпение. На тази дата има доста двойки, което ще даде на хората справедливост и желание за сътрудничество. Заради това обаче, не бива да губим своята независимост и да пренебрегваме потребностите си. Хората трябва да отстояват себе си и своята истина. Това е урокът на двойката.

Този ден ще е важен за всякакви нови начала в живота ви, за нови инициативи. Може да започнете нови дейности или да планирате такива, може да усетите порив за свобода, независимост, изява на егото. Планирайте и мечтайте в този ден, защото тези планове и мечти може да се сбъднат и да дадат прекрасни резултати в следващите двадесет години.

Досега този съвпад се случваше в земните знаци, където даваше структуриране, контрол на висшестоящите над подчинените, стремеж към материална сигурност и материални успехи. Хората ценяха материалните неща и притежания повече от всичко. Изгради се пирамидална структура, на чийто връх са най-богатите и заможните, тези, които контролират всичко.

Сега започва обратният процес. Масите, народът ще започнат да поемат контрола в свои ръце – те ще заповядват на онези, които са избрали, какво да правят, как да управляват държавите, света, икономиката.

Всяка нова промяна е трудна и съпроводена с множество неприятни събития.

Тепърва идва върхът на финансовата криза. Той ще е особено силно изразен през януари и февруари 2021 година.

Хората ще се опълчат, ще въстанат по всички краища на земята, за да си завоюват обратно свободата и независимостта си – от управляващите, от финансовите институции, от робството на духа.

Ще започне да се цени човешкият капитал. Моралът и отговорността на хората ще се засилят и човекът ще бъде предизвикан да защити свободата си, много хора ще се обединяват в организации, общности, където ще си помагат в оцеляването и ще работят за общия просперитет.

Водолеят е знак на прогреса, на независимостта, на народните маси, на бунтовете, на сдружаванията, на събирането във всякакви организации.

В началото на 2021 г. ще сме свидетели на доста интересни събития, на недоволства и борби за свобода.

Какво ще ни дадат двете планети във Водолей? Сатурн е планета, даваща ограничения. Във Водолея тя ще ограничи контактите между хората. Те ще започнат да комуникират помежду си предимно по интернет. Тя ще даде работа и бизнес (Сатурн) по интернет (Водолей). Ще даде ограничаване (Сатурн) на полетите (Водолей). Ще даде и ограничаване (Сатурн) на свободите (Водолей).

Сатурн във Водолей ще даде справедливост и желание тя да се установи на Земята. Хората ще се концентрират и ще насочат мисленето си към напредничави идеи. Ще има много нови изобретения през следващите двадесет години, в сферата на изкуствения интелект, в космическите изследвания.

От една страна хората ще са изправени пред предизвикателството да работят добре в група, а от друга ще им бъде отнета свободата да общуват помежду си лице в лице. Но ще е важна работата в група, за да се генерират нови идеи, защото колкото повече умове работят върху дадена задача, толкова по-добри решения могат да се намерят, дори и революционни. От друга страна управляващите едва ли ще искат хората да се събират, да обсъждат живота и бъдещето, да правят революции. Ще се толерира хладното и безпристрастно отношение между хората. Сатурн във Водолея дава самотници. Хора, които се самоизолират, за да се отдадат на дълбоки размисли и сложни интелектуални задачи.

Трябва да пазим физическите си сили, да общуваме с природата, животните, помежду си, за да не изпаднем в дълбоката яма на депресията и физическите заболявания. Трябва да поддържаме кръвообращението си чрез спорт, излети, физическа активност.

Пренасянето на енергията изцяло в главата е много вредно, защото ние сме земни същества във физически тела и имаме нужда от поддържане на своите физически функции и нужди.

Юпитер във Водолей дава толерантност, вдъхновение, желание да помагаме на другите, да им даваме сила и надежда. Той ще даде много нови идеи. В този знак планетата ще донесе справедливост, демократичност. Тя, за жалост, ще остане само една година в този знак, след което го напуска, а Сатурн остава във Водолея.

При преминаването на Юпитер през Водолея ще бъдат преодолени много расови и религиозни различия.

Всички професии ще са добре повлияни особено когато се проявява интелект, оригиналност и добра преценка. Трябва да се придържаме към реалистични проекти и да не се хвърляме в необмислени начинания.

Големият съвпад ще е наистина голям във Водолея и ще отключи някаква част от нашата духовност, която ще ни отведе към свобода, нови и революционни възгледи за живота, поставяне на човека във фокуса на вниманието и приемането му като личност и индивидуалност.

Знакът Водолей е знак на прогрес, свобода и развитие. На тези неща ще сме свидетели през следващите двадесет години.

 

 
Прогнозата за вашия ден подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата