37-и ден на протести, Дунав мост е блокиран, извиха се километрични опашки

37-и ден на протести, Дунав мост е блокиран, извиха се километрични опашки

Протестиращи се събират за 37-и пореден ден в Триъгълника на властта в София. Те настояват за оставки на правителството и на главния прокурор.
В столицата остават блокирани кръстовищата на Орлов мост, площад „Независимост“ и бул. „Дондуков“ в района на Триъгълника на властта между Министерски съвет, Парламента и Президентството. Заради протестите в столицата и блокадата на ключови кръстовища, булевард „Цар Освободител“ е превърнат в пешеходна зона.
Очаква се протестът да продължи до късните часове.
Полицейското присъствие е засилено. „Както обещахме многократно – ще извиваме ръцете на Борисов, образно казано, докато ги счупим. Продължаваме да ескалираме, да затваряме все повече и повече, докато затворим цялата страна“, каза адвокат Николай Хаджигенов, един от т.нар. Отровно трио.
Блокада на „Дунав мост“ край Русе предизвика километрично задръстване. Жандармерията е отбила колите в дясно за „проверка на документи“. Шествието продължава, съобщиха малко преди 18.30 часа от Отровното трио.
Припомняме, че по-рано днес премиерът Борисов се обяви за свикването на Велико народно събрание, което да въведе редица съществени промени в Конституцията./Новините БГ

Още по темата