Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС

Сезгин Мехмед е новият председател на Младежкото ДПС


Новият лидер на младежката организация на Движението за права и свободи е Сезгин Мехмед. Той беше и единственият кандидат за поста.

Заради пандемията от коронавирус и ограниченията за събиране на повече от 30 души на едно място младежката организация на партията провежда първата в историята си онлайн конференция. Тя е тест за цялата партия, тъй като на 12 декември по същия модел се очаква да бъде преизбран и партийният лидер Мустафа Карадайъ. 

Младежкото ДПС се събра на VIII-та си Национална конференция, която започна малко след 11 часа, като в социалната мрежа Фейсбук стартира видео как близо двадесет млади партийци начело с председателя Илхан Кючюк стоят прави с маски в партийната централа на столичния булевард „Александър Стамболийски“ и слушат първо българския, а после европейския химн. 

Водещите обявиха, че в конференцията на младежката организация на ДПС, която със своите над 23 000 членове е най-голямата партийна структура на младежи в Европа, участват 350 души. Като гости бяха съобщени лидерът Мустафа Карадайъ, депутатите от партийното ръководство Йордан Цонев, Хамид Хамид, Халил Летифов, Нигяр Джефер, кметът на Кърджали Хасан Азис и гости от чужбина.

Висшият форум избра ново ръководство чрез видеоконферентна връзка. Единствен кандидат за лидер беше Сезгин Мехмед, който заемаше поста зам.-председател.

„Вие сте длъжни да се развивате изпреварващо. Това означава от своя страна – добро, стабилно образование, нови квалификации и нови умения“, обърна се Мустафа Карадайъ към младежката организация на ДПС на проведения онлайн форум.

Сезгин Мехмед е роден на 02 април 1987 г. в гр. София. Завършил е магистърска степен по „Политически мениджмънт и публични политики” в Нов български университет, бакалавърска степен по специалност „Маркетинг” и професионална квалификация „Икономист”. Българско училище за политика „Димитър Паница” – Випуск 2015, Световният форум по демокрация в Страсбург – 2015 г. Член на Управителния съвет на Национален младежки форум (НМФ). Секретар на Младежко ДПС в периода 2013 – 2016 г. Владее турски и английски език.

Още по темата