Борисов инспектира спешно мястото на инцидента: Господ ги спаси!

Борисов инспектира спешно мястото на инцидента: Господ ги спаси!

Прекалено много време продължиха дъждовете. Технологията е спазена. На самия завой, там, където напредваме, там се случва. Половинката скала се отцепва. Това докладваха ръководители на проекта за строителството на тунел „Железница“ пред премиера Бойко Борисов.
Министър-председателят отиде на място, за да се информира как е станал инцидентът, при който работници бяха затиснати. По-рано той отиде да провери състоянието на пострадалите.
Директор на ГДПБЗН ком. Николай Николов коментира, че екипът е реагирал бързо и колективната помощ е довела до това да няма жертви. Отново бе посочено, че теренът е труден за изграждане.
Заедно с Борисов на място бяха регионалният министър Петя Аврамова и вътрешният министър Младен Маринов. Там беше и директорът на ВМА и началник на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски.
„Е, не внимавате ли? Стреснахте ли се? Внимавайте само! Хайде, юнаци!“, обърна се Борисов към работниците на място.
Строителите пък му казаха, че теренът е много труден. На тези думи премиерът не пропусна да отбележи: „Ако беше лесно, комунистите да го бяха построили“.
„Зарадвах се на иконите в тунелите, защото Господ ги спаси тея хора“, коментира пред журналистите Бойко Борисов.
„Случайност, която е следствие на дъждовете“, добави той на въпроси как е станал инцидентът.
От своя страна Петя Аврамова каза, че има комисия, която ще направи проверка. Не са констатирани нарушения по изпълнението на дейнсотите.
„Риск винаги има, това са много тежки обекти. Много бързо са реагирали работниците“, отбеляза тя.
Междувременно по време на инспекцията си и в болницата, и на строителния обект, а после и пред медиите, Борисов вметна, че е бил глобен заради неносенето на маски. На влизане в джипа му напомни и на министрите да си сложат маските, защото са вече в затворено пространство. Лаконичният му коментар беше, че месец и половина правителството е било без заплати, а сега и глоби плаща./Новините БГ

Още по темата