Проституцията процъфтя насред пандемията – Горещите новини на Подбалкана

Проституцията процъфтя насред пандемията – Горещите новини на Подбалкана

Проституцията в Милано процъфтява като никога във времето на COVID-19 и рестриктивните мерки за борба с коронавирусната инфекция въобще не могат да я спрат – до този извод стигна днес най-тиражираният всекидневник в Италия „Кориере дела сера“ в посветена на „бума“ цяла вестникарска страница.
Акцентът в просторната статия е поставен преди всичко върху масовото навлизане в най-стария занаят дори в условията на пълен локдаун на студентките във висшите учебни заведения на финансовата и индустриалната столица на страната.  Представени са без имената им три момичета на около двайсет години, две от които учат икономика и политически науки в държавния университет, а третото следва музика в консерваторията. Интересното е, че и трите не искат да бъдат наричани нито проститутки, нито ескорт, а просто „секс-работнички“, тъй като се трудели по собствено желание. Купувли си сами място в специализираните сайтове за контакти и бягали като дявол от тамян от всевъзможни кандидати за „закрилници“, които уж да се грижат за тях, ама като си делят изкараното. А то никак не е малко – по собствените им признания на месец всяка от трите девойки си докарвала до към 6000 евро, като никоя не си мръдвала и пръста за по-малко от 300 евро на час. Студентките обаче предпочитали да имат по няколко постоянни и познати клиенти, вместо много и неизвестни, обикновено самите те си ги избирали по изпратените им по уатсап снимки и гледали да са над 45 години – сериозни мъже със стабилни доходи, без значение женени или не.
Що се отнася до мотива да се проституират, то и трите девойки изтъкват, че били от семейства без материални възможности и трябвало да се плащат сами следването. От разговора им с репортерката на „Кориере дела сера“ обаче става ясно, че въпреки младостта си, момичетата са осъзнали ясно силата на парите и че те са истинската им цел. Просто защото осигуряват възможност да бъде сменена споделената с 3-4 колежки тясна квартира в покрайностите на Милано с луксозен самостоятелен макар и малък апартамент в центъра. Или пък им позволяват да се обличат в изискани маркове тоалети, вместо обичайнит за студентите суичъри и джинси, както и да пътуват до мечтани дестинации в Италия и чужбина, та било то и в компанията на поредния щедър мераклия за платена свежа женска плът. / Monitor.bg

Още по темата