Политическото танго взе главата на ген. Красимир Станчев

Политическото танго взе главата на ген. Красимир Станчев


Както  в. „Банкеръ“ отдавна писа – тангото , което вихрят нашенските управници в последно време, едва ли е най-подходящият танц. Досега то беше „приоритетно“ запазено от управляващите, но от днес този ритъм ( една напред , две назад ) завладя президента на републиката Румен Радев и най-вече подопечната му Национална служба за охрана.

Главните отговорници за разхищаването на милиони държавни пари за осигуряването на „престижа“ и неприкосновеността на почетния председател на ДПС  – Ахмед Доган и депутата от неговата партия – Делян Пеевски, се опитаха да забранят … корабоплаването в точно определана част от Черно море – сараят на Доган в Росенец.

Тази посвоему доста плоска провокция , която очевидно целеше да ликвидира и последните остатъци от търпението на инак отдавна преклонения ни народ, обаче завърши с пълно фиаско.

Нескопосано подготвения скеч, който сценаристите бяха подготвили да бъде разигран на морския бряг  след като стана ясно, че се подготвя  масово посещение на завладения и превърнат в частен плаж на Росенец и предполагаемото „нашествие“ на лодкари във водите около него беше облечен в …забрана за корабоплаване край резиденцията на „пазителя“  на етническия мир у нас.

Очевидно обаче началникът на НСО – президента Радев далеч не беше харесaл идеята на началника на НСО ген. Красимир Станчев, още повече че стана ясно, че „препоръките“ на Станчев към държавните институции, няма да бъдат изпълнени.

Нагазилият лук генерал бързичко „ревизира“ намеренията си и отказът от искането за охрана на водния достъп да Росенец дойде часове преди главата на НСО да се озове в коша на политическата гилотина. ( виж факсимилетата )

Но за да не разсъждаваме просто по темата предоставяме на нашите читатели факсимилета от двете писма на ген. Красимир Станчев, с които в. „Банкеръ“ разполага.  А изводите всеки може да си направи сам.

 

Още по темата