МОН: Учениците под карантина без оценка от външното оценяване

МОН: Учениците под карантина без оценка от външното оценяване

Учениците, поставени под карантина няма да имат вписана в удостоверението за завършен клас оценка от Национално външно оценяване, а тези в 12 клас могат да се явят в следваща сесия. Допълнителни изпити няма да се провеждат. Това съобщават от Министерството на образованието и науката в отговор на въпрос.
Изпитите от Национално външно оценяване и Държавните зрелостни изпити се провеждат само присъствено при осигуряване на едни и същи условия, казват още в отговора си МОН. От ведомството разясняват още, че при неявяване на ученик по уважителна или не уважителна причина, в удостоверението за завършен начален етап, в свидетелството за завършено основно образование, или в удостоверението за завършен първи гимназиален етап – няма да бъдат вписани оценки от Националното външно оценяване.
От образователното министерство посочват още, че учениците в 12 клас могат да се явят в следваща сесия.  Но за всчкии останали – 4-ти и 7-ми клас няма да има отделни изпити, нито самостоятелно провеждане на такива, защото целта е всички ученици да имат равен достъп и условия за провеждане на изпити./Монитор.БГ

Още по темата