Петък, 18 декември – Слънцето съвпада с Галактическия център

Петък, 18 декември – Слънцето съвпада с Галактическия център

Петък, 18 декември – Слънцето съвпада с Галактическия център

Галактическият център е центърът на галактиката Млечен път, около който се върти нашето Слънце, и в момента е в 26Sag53.

Най-силно ще го усетят родените с Асцендент Стрелец или родените на 18 и 19 декември и 18 и 19 юни. За тези от вас, чийто асцендент е Стрелец, времето е много важно, защото:

– вие олицетворявате енергията на Възнесението и се свързвате интуитивно с Новата парадигма;

– дълбоко в себе си знаете, че сте тук, за да направите нещо важно;

– чувствате се „изпреварили времето си“ в мисленето, идеите и разбирането си за истина;

– смело стъпвате в моделите на светлина;

Започва процес на пробуждане. Стрелката на Кентавъра (от съзвездието) сочи „отвъд онова, което знаем“ и в същото време ни насочва символично към „онова, което винаги сме знаели“ дълбоко вътре в нас. Настъпва време на ускорено духовно развитие, с придружаващите го житейски предизвикателства, които могат да включват бърза промяна, раздяла, криза, болести и стрес. Фил Седжуик оприличава това на „дефрагментиращ“ процес на нашите умствени „твърди дискове“!

Очаквайте голям „преглед на живота“ от много особен вид. Непрозрачността и блокажите в ума се отделят по начин, сходен с механизма на работа при центрофугата. Представете си Галактическия център като центрофуга, където всичко се върти далеч от тъмния център, разкривайки празно пространство.

Това „празно пространство“ е мястото, където сме възприемчиви към светлината и подобно на черните дупки, за които се казва, че се намират в сърцевината на галактиката, то генерира вещество, от което ще се роди новото, индивидуално и колективно.

Този, който би създал новото, трябва да издържи в пълно самообладание старото да премине.

Нека не се заблуждаваме от „световния ужас“, че тези небесни процеси са отражение на дълбоки трансформации, вътрешни и външни. Голяма част от това, което виждаме „там навън“, е резултат от тези мощни енергии, активиращи изпълнени със страх егозащити, които са се втвърдили около зони с погребана болка, объркване и уязвимост. И „противоотровата“ за страха не е нахалство, а състрадание – свидетели сме на разкриването и освобождаването на поколения исторически травми .

Днес връзката ви с емоциите може да е по-сложна, защото повечето от нас – особено представителите на Водолей, Близнаци и Везни ще имат силна нужда от емоционална свобода. Когато обаче сте в група, по-лесно ще разберете чувствата си и ще се освободите от негативни емоции като страх, гняв и ревност.

За представителите на Телец, Скорпион и Лъв – денят дава авторитарност, стремеж да наложиш своята гледна точка. Това ще се прояви като обстоятелства, които се стоварват върху вас и в частност  върху семейството ви. Това са емоционални нарушения, свързани с неустойчивост и напрежение.

Стрелците и тези с асцендент Стрелец ще са склонни да бъдат силно любопитни, енергични, оптимистични и ентусиазирани. Стрелецът винаги има положителен поглед върху живота. Ще искате да се срещате с нови хора, да се усещате изпълнени с енергия, но днес, внимавайте, може да сте безразсъдни. Много от вас ще предприемат далечно пътуване или днес, или през следващите дни.

При много хора ще има засилени тенденциите за промени. Това ще засяга повече външните обстоятелства, както и необикновените способности при някои Водолеи, Скорпиони, Телци. Добър ден за всички, които се занимават с астрология, окултни науки, изобретения. През деня ще има чести премествания и сериозни промени в дома. Доста от жените, представители на Лъв и Скорпион, ще преживеят промени в семейните си отношения. Те също така ще имат необикновени запознанства, които ще са и причина за промените.

Причина за нарушаване на семейните отношения ще са неочаквани и непривични обстоятелства, или просто ситуации, тласкащи към разрив, изневяра, внезапни влюбвания.

Ще имате големи емоционални напрежения. Но при всички случаи ще се създаде някакъв генератор на възбуда. Пазете нервите си и главата.

Денят е подходящ за пътувания, а също така и да гледате небето със звездите, особено  съединението на Юпитер и Сатурн.

Пазете се от проблеми при щитовидната жлеза.

Сега тези органи са по-чувствителни, затова им осигурете допълнителни грижи. И запомнете едно – по време на нарастващата Луна не се препоръчват хирургични операции.

 
Прогнозата за вашия ден подготвиха Маргарита Борисова и Анелия Цветанова.

 

Маргарита Борисова е завършила Московския университет по астрология и практикува от 10 години. Изследва различните аспекти на финансовата астрология, изработва астрологични анализи на фирми и дава препоръки за бизнес решения. Тя е основател и създател на асоциация „Захир” (zahirbg.org), която помага на хората да намерят верните житейски решения. Натрупала е богат опит от многократните си посещения в Перу, където изучава най-добрите шамански практики, както и традициите на инките и техните методи за лечение на съзнанието.

 

Анелия Цветанова е астролог с 25-годишен опит. Възпитаник е на френската школа на Люмиер и самата тя води курсове по астрология. Сред основните акценти в дейността й са бизнес и финансовата астрология, включително определянето на циклите на движение на валути, стоки  други. Автор е на няколко книги и множество публикации по специалността си.

Още по темата