Мика Зайкова за парламента: В цирка хората се трудят, а там е лудница и не работят

Мика Зайкова за парламента: В цирка хората се трудят, а там е лудница и не работят

Не искам да употребя думата цирк, защото в цирка хората се трудят, работят, това е изкуство и ние им се радваме. Там е лудница. Там хората не работят. Това заяви депутатът доайен от „Има такъв народ“ Мика Зайкова, която имаше честта да открие 45-ото Народно събрание, по отношение на работата на законодателния орган у нас.
„Първо искам да се извиня на българския народ, че не бях добра орисница, защото парламентът кажи речи свърши много малко работа. Направи нещо важно. Да пресечем поне купения вот и да дадем право на всички български граждани, където и да се намират по света, да могат да гласуват.
На въпрос дали ще бъде и в следващия парламент, тя отговори: „Ако е рекъл Господ. Ще помагам на колегите и в следващия парламент“.
Според нея всичко се е правило, за да се спира работата. Тя коментира, че е безкрайно възмутена от отношението на цялото правителство на Бойко Борисов към върховния орган на властта.
„Един министър не можах да чуя там. С изключение на Теменужка Петкова, чието поведение беше просто скандално. Когато на нея депутат ѝ задава въпрос, тя стоеше в гръб в една много неприлична поза и си шушукаше нещо с Десислава Атанасова. Кирил Ананиев пристъпваше като ощипана госпожица, дойде и избяга“, коментира Зайкова.
Тя каза, че е искала да направи поне едно нещо за хората, свързано с преизчисляването на пенсиите.
„ДПС измисли врътки и фитки. Има ли предложение, при наличие на предложение не можеш да гласуваш в същия ден, а трябва след три дена да гласуваш на второ четене закона. Това го направи ДПС. Всички гласуваха „за“, но едни гласуваха лицемерно, а други наистина от сърце.
Според нея на всеки пет години трябва да се преизчисляват пенсиите, трябва актуализация на бюджета, защото по думите ѝ пари винаги има.
„В бюджета не са предвидени 50-те лева на Бойко, нали, ама ги даваше. Ние викахме финансовия министър да дойде и да каже има ли, няма ли, колко не стигат, защото трябваха за половин година 185 милиона на месец или 1 110 000 лв. Фискалният резерв той каза, че е пълен – 8 милиарда и половина. Ама не дойде“, коментира още Зайкова./Dariknews.bg

Още по темата