За празника на полицията: Високи отличия за Пламен Арабски и Радослав Генов

За празника на полицията: Високи отличия за Пламен Арабски и Радослав Генов

За професионалния празник – 8 ноември: Служители на ОДМВР Пловдив с високи отличия за постигнати резултати от министъра на вътрешните работи
Във връзка с професионалния празник на полицията – 8-ми ноември министърът на вътрешните работи Христо Терзийски награди за постигнати изключително високи резултати служители на пловдивската дирекция, които с професионализма си и образцовото изпълнение на служебните си задължения пресякоха и осуетиха контрабандна дейност с акцизни стоки и в изключително кратки срокове разкриха извършителите на тежки престъпления против личността.
В рамките само на няколко дни служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград разкриха 3 нелегални добре прикрити незаконни фабрики и производствени линии – модерно оборудвана фабрика в Желязно, подготвена за предстояща работа, производствена линия, бълваща готова продукция в Цалапица и цех в село Калековец, където е бил нарязван самият тютюн, необходим за производството и продажбата на цигари.
От трите места служители на областната дирекция иззеха оборудване за нарязване на тютюн и производство на цигари, произведени късове, нарязан тютюн и суровина. Иззетото количество безакцизна стока надхвърли 4,5 тона, а 300 са откритите мастербокса цигари.
За изключителен принос при изпълнение на служебния си дълг и активно противодействие на престъпления свързани с придобиване, държане, разпространение и производство на стоки без бандерол са отличени служители на районните управления в Труд, Стамболийски и Асеновград.
Действията на полицаите са доказателство за професионализъм, отговорност, висок морал и воля в ежедневната им работа, а резултатите от нея – гарант за спокойствието на жителите на област Пловдив.
За проявена инициативност и постигнати високи резултати – пресечен опит да бъдат укрити предмети, множество материали, машини и агрегати, както и технически съоръжения за производство на тютюневи изделия с предметна награда- огнестрелно оръжие е отличен младши експерт Димитър Павлов Павлов- младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ към РУ Труд, а колегите му от участъка – младши експерт Петър Георгиев Тошев – младши разузнавач /издирване/ в група „Криминална полиция“ и младши експерт Христо Найденов Найденов – младши полицейски инспектор в група „Охранителна полиция“ са наградени с „Обявяване на благодарност“ с индивидуална парична сума.
С индивидуални парични награди „Обявяване на благодарност“ са отличени и двама служители в група „Охранителна полиция на РУ Стамболийски- инспектор Иван Георгиев Пампов и младши инспектор Илия Ангелов Кирев, който е старши полицай, водач на патрулен автомобил. С министерска заповед за конкретен принос при изпълнение на служебните задължения и действия по разкриване и предотвратяване на престъпления с акцизни стоки без бандерол са наградени и двама служители на РУ Асеновград.
По повод 8-ми ноември с парична сума и „Обявяване на благодарност“ са удостоени полицейски инспектори от участък Садово – инспектор Димитър Насков Колев и младши инспектор Васил Димитров Михайлов. В хода на специализирана операция на 11 октомври униформените откриха близо 2 и половина тона контрабанден тютюн, укриван в стопанска постройка в село Катуница.
За съществен принос, проявена инициативност и постигнати високи резултати при изпълнението на конкретни професионални задачи, свързани с разкриване и документиране на престъпления против личността с предметна награда – огнестрелно оръжие е отличен и началникът на РУ Хисаря- главен инспектор Пламен Арабски. Старши инспектор Венцислав Николаев Акалийски – началник група Криминална полиция и началникът на участък Калояново – Радослав Йорданов Генов, са с обявена благодарност и парична награда.
Отличията на наградените полицейски служители са доказателство, че резултатите от постигнатото не са инцидентни, а са плод на изключително добър синхрон в работата както между отделните звена в ОД на МВР Пловдив, така и с Прокуратурата.

Още по темата