Путин съобщи, че се разработва оръжие срещу супер-хипер ракетата на Тръмп

Путин съобщи, че се разработва оръжие срещу супер-хипер ракетата на Тръмп

Само ден след като президентът на САЩ Доналд Тръмп разказа за разработването на американска ракета, който по-той нарече „супер-хипер ракета“, президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната разработва средства за борба с хиперзвуковото оръжие

Руският президент Владимир Путин каза, че страната разработва средства за борба с хиперзвуковото оръжие. Според него подобни оръжия с голяма степен на вероятност ще се появят в Русия по времето, когато в други страни тепърва се появява „хиперзвуково оръжие“.

Държавният глава подчерта, че в момента никой не може да „прихване“ хиперзвукови оръжия, тъй като те развиват огромна скорост. „Това е уникалността на настоящата ни ситуация“, заключи той.

Руският лидер също отбеляза паритета на страната със САЩ в разработването на ядрено оръжие както по отношение на носители, така и по брой на бойните глави. Според него обаче Русия е „номер едно” в иновативните разработки, включително защото не просто модернизира съществуващия боен потенциал, но и разработва нови системи.

На 13 юни президентът на САЩ Доналд Тръмп, изказвайки се пред завършилите Военната академия в Уест Пойнт, говори за подробностите за нова американска ракета, който по-той нарече „супер-хипер ракета“

Американският лидер заяви, че САЩ „нямат друг избор“ освен да подобрят оръжията си, имайки предвид нивото на противниците. Според него „супер-хипер ракетите“ ще бъдат 17 пъти по-бързи от стандартните ракети и ще могат да удрят цел с размери 70 см на разстояние 1 600 километра. За първи път американският лидер обяви създаването на такава ракета на 15 май.

Тогава президентът беше осмиван в социалните мрежи за използване на речник, по-подходящ за деца. В резултат на това „супер-хипер“ ракетата се превърна в бързо разпространяваща се шега в мрежата – „мем“.

Източник: Offnews.bg

Още по темата