ДПС поиска оставки на правителството и на президента

ДПС поиска оставки на правителството и на президента

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на парламентарната група поиска оставка на правителството и на президента Румен Радев и съставянето на експертен антикризисен кабинет с премиер от ГЕРБ и вицепремиер от БСП.
Свидетели сме на разпад на държавността. Трябва да обединим усилия и да спасим държавността и бъдещето на България, каза лидерът на ДПС.
Нашата мисия е гарантиране правата и свободите на човека, териториалната цялост на държавата и нейния суверенитет, необратимост на демокрацията, свободна пазарна икономика, обяви Карадайъ от парламентарната трибуна и настоя за спешния решения в името на мира и стабилността.
Войната между институции доведе до политическата криза, в която се намираме днес, категоричен бе лидерът на ДПС, според когото днешната криза е несравнима по своята дълбочина с никоя друга от началото на демокрацията.
Според ДПС, подкрепяйки протестите президентът Румен Радев е избрал модела на противопоставянето. „Ако иска да се изяви като политик, да си регистрира партия“, призова Карадайъ.
Той бе категоричен, че заради политическата ситуация у нас ерозират едновременно и изпълнителната власт, и законодателната власт, и съдебната власт, но и президентската институция. „С действията си президентът Румен Радев ерозира всички органи и институции, държавността и държавата като цяло“, каза лидерът на ДПС./Вести БГ

Още по темата