Задържаха лидера на „Възраждане“ – Горещите новини на Подбалкана

Задържаха лидера на „Възраждане“ – Горещите новини на Подбалкана

Цивилни полицаи задържаха Костадин Костадинов, председателят на партия „Възраждане“, докато записваше живо видео във Фейсбук.
„Арестуван е пред Министерски съвет и отведен с цивилен лек автомобил марка „Форд“. Полицаите твърдят, че имат намерение да го отведат във Варна. Къде е той в момента – не е ясно“, написа съпартийците на Костадинов в социалната мрежа.
По-късно, от СДВР разпространиха официално съобщение, в което се казва:
„Във връзка с множество запитвания от медии, уточняваме – К. К. (41 г.) от Варна е задържан днес в столицата. Задържането е в изпълнение на постановление за принудително довеждане от следовател по описа на Окръжната следствена служба – Варна. К. К. ще бъде конвоиранѝ“.
Задържането на Костадинов е по искане на прокурор от Варна, където срещу него се води разследване, стана ясно по-късно.
По-рано днес от полицията обявиха на брифинг, че от 35 задържани при днешните сблъсъци с униформени пред новата сграда на парламента, 30 са привърженици на партията (без да назоват името й – б.р.), с множество криминални регистрации за всякакъв вид престъпления.
По време на протеста младежи с тениски с надпис „Възраждане“, атакуваха униформените и ги замеряха с камъни и павета, а преди това предупреждаваха жените и децата да се отдалечат, защото след 11 ч. се очаква насилие. Самият Костадинов също беше на протеста.
Неотдавна прокуратурата поиска от съда да заличи партия „Възраждане“ заради мъртви души в учредителното събрание. Срещу Костадин Костадинов се води и разследване, че със субсидията от партията си е купил луксозна къща./Вестник Марица

Още по темата