До 21 януари може да не знаем кой е президент на САЩ

До 21 януари може да не знаем кой е президент на САЩ

За икономиката по-полезен ще е Тръмп, докато Байдън ще отделя повече внимание на НАТО

Продължава броенето на гласовете за президентските избори в САЩ. Обстановката е напрегната, а междувременно предизборният щаб на Тръмп заведе дело за спиране на преброяването на гласовете в Пенсилвания. До момента преднина има Джо Байдън.

Изборът може да се реши в съда – до 21 януари може и да не знаем кой ще е новият президент на САЩ. Това заяви пред Bulgaria ON AIR председателят на българо-американската камара в САЩ Елиз Несторов. По нейните думи битката е много оспорвана, а важен е щатът Пенсилвания, където до момента Джо Байдън води.

„Тръмп е завел дело за удължаването на срока на преброяването в Пенсилвания, всички следим с голям интерес, но решителни ще са гласовете в щатите Аризона, Невада, Джорджия, Северна Каролина, Небраска, обрат може да има всеки момент“, обясни Несторов.

По думите ѝ Тръмп е поискал ново преброяване в Уисконсин, а републиканците казват, че няма прозрачност на вота в Мичиган. „Не съм виждала бюлетини в канавките, но ще има спекулации“, коментира Елиз Несторов. „Определено COVID-кризата направи изборите по-интересни. Аз гласувах за доброто на Америка, независимо кой ще спечели“, подчерта тя и добави, че за икономиката по-полезен на САЩ ще е Тръмп, докато Байдън ще отделя повече внимание на климата, НАТО и световната търговия.

Източник: Fakti.bg

Още по темата