Здравният министър разкри ще се блокират ли пак градове с КПП-та заради К-19

Здравният министър разкри ще се блокират ли пак градове с КПП-та заради К-19

„Няма никакви притеснения в цялата Кюстендилска област по отношение на недостиг на персонал или легла. Това заяви на брифинг министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, който е на посещение в Кюстендил във връзка с епидемичната обстановка в областта. „Към настоящия момент има 46 свободни легла“, каза още Ангелов. По повод появилата се информация, че заради разпространението на коронавируса, управляващите обмислят отново да затварят градове, проф. Ангелов заяви, че всички цифри се следят много внимателно. „Нашите решения са мотивирани на базата на общодостъпни данни.
Нямаме никакво намерение да затваряме никакви градове, никакви КПП-та. Сайтовете, които разпространяват тази грозна лъжа, го правят абсолютно осъзнато – те искат да си играят със страховете на българските граждани. Абсолютно недопустимо е. Всички новини, които разпространяват, са лъжи”, отсече министър Ангелов. По думите му в момента в страната критична точка е Добрич. „Там имаме проблем по отношение разделяне на потоците, имаме проблем с обезпечаването на достатъчно брой инфекционисти”.
Здравният министър за пореден път изброи простите мерки, които ще ни предпазят от заразата: „Мийте си ръцете, пазете разстояние един от друг, носете маски в затворени пространства. Ако ги осъзнаем, много малко хора ще губят битката от нашите редици. Войната ще я спечелим благодарение на колегите в РЗИ, на колегите в болниците, на медицинските сестри в цялата страна. Трябва да се научим да сме разумни и да не вярваме на груби лъжи”, каза в заключение той./БЛИЦ

Още по темата