Атанас Атанасов: Само ДПС мълчи за Велико народно събрание, защото идеята е тяхна

Атанас Атанасов: Само ДПС мълчи за Велико народно събрание, защото идеята е тяхна


Като маневра за оцеляване и задържане на властта – така от „Демократична България“ коментираха вчерашното изявление на премиера, в което той предложи изготвянето на нов основен закон.

Според съпредседателя генерал Атанас Атанасов свикване на Велико народно събрание не е необходимо, а предложенията могат да бъдат осъществени и със законодателни промени:

“Този ход, който предприе Борисов, е най-силното доказателство за неговата зависимост от това задкулисие, което се доминира от ДПС. Последните 24 часа единствено мълчи ДПС, защото идеята и тяхна. И Борисов на практика е говорител на това задкулисие, което управлява“.

Най-добрият изход за България в настоящата политическа криза е незабавната оставка на правителството и предсрочни избори, коментира лидерът на Демократична България Христо Иванов.

Той припомни, че протестът иска оставка и отговорност от главния прокурор, а по думите му в предложените от премиера промени няма никакви гаранции, че мандадът на обвинител номер 1 ще бъде прекратен:

“Едното нещо, за което няма нищо съществено е статутът на главния прокурор. Цинична измама, особено по отношение на младите хора, в които иначе Борисов се кле вчера, четейки текст, написан от друг. Искаме избори!“.

Още по темата