Проф. Стоян Маринов: Туризъм с патриотизъм не става

Проф. Стоян Маринов: Туризъм с патриотизъм не става


„Туризъм с патриотизъм не става“. Това каза пред БНР проф. Стоян Маринов – преподавател по туризъм и декан на Факултета по управление в Икономическия университет във Варна. Той подчерта, че туризмът е свързан с удоволствие и развлечение и всеки отива там, където му харесва. Според него има хора, които обичат да ходят по българското Черноморие и той очаква те и тази година да изберат да почиват в курортите, които харесват.

„Тези, които харесват Гърция и Турция, пак ще отидат там. Не можем да ги привлечем, дори и без пари да им предлагаме, защото такива са им нагласите. Няма сила, която да ги накара да дойдат на нашето Черноморие“, коментира още проф. Маринов. 

По думите му е очаквано пътуването на български туристи към Гърция, което се наблюдава от 15 юни насам. Професорът по туризъм изрази безпокойство, че и румънските туристи също подминават България, пътувайки за Гърция.

„Засега няма румънски туристи в хотели по нашето Черноморие. През различни платформи много румънски туристи резервират за юли и август в нашите хотели, но те все още не са отворили врати, за да посрещат туристи“, обясни той. Проф. Маринов уточни, че чартърните полети се очакват от началото на юли.

Още по темата