„Велико народно въстание III“ иска оставките на Борисов и Гешев

„Велико народно въстание III“ иска оставките на Борисов и Гешев


Третият протест, обявен като „Велико народно въстание“, ще се проведе във вторник, като идеята е събитието да съвпадне с 112-годишнината от обявяването на независимостта на България. 

Това се явява 76 ден от началото на протестите, чиито основни искания са оставка на кабинета „Борисов 3“ и на главния прокурор Иван Гешев. 

Началото на поредния антиправителствен протест е обявено за 17.00 часа отново на площад „Независимост“, наричан също Триъгълника на властта. 

„Отново идва ден, в който Независимостта трябва да бъде извоювана, а не празнувана. Елате да извикаме заедно, че искаме да бъдем свободни от Борисов и мафията!“, пишат организаторите на протеста – т.нар. Отровно трио. 

„Протестът дотук постигна доста неща, за които ние рядко си даваме сметка в нашето всекидневие. Протестът постигна много министерски оставки. Не знам дали хората си спомнят, че имахме министър на финансите Владислав Горанов, че имахме министър Данаил Кирилов и още три-четири такива имена. Протестът постигна десетки публикации на много световни медии, които бяха забравили името на страната ни, а сега, за зла участ, си го припомниха отново заради антикорупционните вълнения по българските пощади и по площадите на европейските градове“, обобщи Арман Бабикян.

В понеделник премиерът Бойко Борисов обаче отново даде заявка, че няма намерение да се разделя с властта. 

„На кой да се предадем? Ние искаме, но няма на кой. Нека да си прожектират филмчета на протестите, има демокрация, но ясно се вижда какво показват тези, които работят, и какво показват другите. Да излязат с програми и ако са по-добри от нашите, да спечелят изборите“, каза Борисов по време на инспекцията на строежа на АМ „Хемус“.

 

Още по темата