Иван Костов попиля ИТН: Предложеният кабинет няма потенциал за реформи

Иван Костов попиля ИТН: Предложеният кабинет няма потенциал за реформи

В състава на предложения от ИТН кабинет не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформи. Това заяви пред БНР бившият министър-председател Иван Костов.
По думите му в обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа и никой не иска от Слави Трифонов „порции“.
Никой от протестните партии не иска порции, те не искат министерски постове, не искат участие в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те искат да съгласуват реформи, заради липсата на които се сриваме към хибриден режим. Виждането на ИТН за позицията им показва дълбока политическа несъстоятелност и неразбиране на процесите, коментира още Костов.
Този кабинет, който иска да излекува страната от опорочената от ГЕРБ и ДПС демокрация, ще трябва да функционира на базата на тяхната подкрепа“, каза още Костов.
Това ли е решение за ИТН? Това означава, че излъченият за премиер Николай Василев няма никакво доверие от протестните партии да прави правителство. Политическата система в страната рухва, допълва той.
Той предложи на ПГ на „Има такъв народ“ поне да съгласуват кандидатурата за министър-председател, която да е приемлива и за останалите партии, „поне за протестните“./Новини.Бг
 

Още по темата