Фотогалерия: Протестите на „Дондуков 2“ през погледа на нашите фоторепортери

Фотогалерия: Протестите на „Дондуков 2“ през погледа на нашите фоторепортери


Протестиращи се събраха днес пред сградата на президентството. Протестът събра различни хора и политически сили, които следва да са идеологически опоненти. Първоначалната инициатива бе на проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян. Присъединиха се БСП, Мая Манолова, партия „Възраждане“. Към 18.30 и президентът Румен Радев се сля с протестиращите.

В своята реч Радев заяви: „От всички нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт, от прокуратурата. „Българската мафия е безцеремонна. Много дълго я търпяхме. Твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада. Гневът от лъжите, произвола, грабежа, рекета – всичко това, което прокуди 2 милиона българи зад граница. Това е битка за достойнството ни, за бъдещето, за природата“.

По-късно започна и протестът на „Демократична България“ и инициативата „Правосъдие за всеки“. Последователите им се разположиха встрани от демонстрацията на БСП.

Симпатизантите на левицата се преместиха пред сградата на Министерския съвет и поискаха оставката на премиера Бойко Борисов, а част от протестиращите се присъединиха към „Правосъдие за всеки“ и се насочиха към сградата на Съдебната палата, където ще поискат оставката на главния прокурор Иван Гешев. 

Още по темата