Цветан Цветанов пред ПБ Новинар: Теодор Шойлеков е водачът на листата за Пловдив област/ВИДЕО/

Цветан Цветанов пред ПБ Новинар: Теодор Шойлеков е водачът на листата за Пловдив област/ВИДЕО/

Бившият председател на ОбС Карлово Теодор Шойлеков ще води листата на Пловдив област на Републиканци за България. Тази новина съобщи в студиото на ПБ Новинар лидерът на партията и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов.
Цветанов беше в Карловския край по покана на Теодор Шойлеков, който е и член на Изпълнителния съвет на партията. Те се включиха вчера сутринта в 5.30 часа в розобера в масивите на село Климент, за да помогнат на местни стопани.
„Розите са визитната картичка за България, една традиция, която трябва да бъде съхранена. Смятам, че трябва да се даде повече гласност за проблемите, които имат тези достойни българи, занимаващи се с розопроизводство. Експертите ни са в контакт с розопроизводителите и правим всичко възможно в една ясна политическа програма да бъдат разписани параметрите, които са свързани с техните проблеми“, каза Цветанов.
Теодор Шойлеков единодушно е бил избран от цялата структура от всичките 17 общини, които са в областта за водач на листата на парламентарните избори на 11 юли. Шойлеков е честен човек, който иска да помогне и никога не пречи за добрите намерения и идеи. Убеден съм, че подобни качествени хора трябва да представляват жителите на областта в българския парламент. Шойлеков има собствен бизнес, бил е председател на ОбС Карлово и кандидат за кмет на община Карлово“, припомни Цветанов.
„Листите на Републиканци за България вече са приключени като процес, започва поетапно регистриране, като се спази срока до 8 юли. Сега очакваме по-бодър резултат, защото сме сигурни, че предишните избори не бяха честни и много от гласовете не бяха отразени в протоколите. Имахме сигнали на наши симпатизанти и членове, които са гласували и при направени проверки се установи, че техните гласове ги няма. Сигурен съм, че с машинното гласуване изборите няма да могат да бъдат манипулирани“, каза още председателят на партията.
На въпрос какъв резултат очаква на предстоящия парламентарен вот и ще бъде ли създадено правителство Цветанов отговори, че Републиканци за България трябва да запази своята единтичност. Обръщаме се към всички партии, нека ако можем да проведем истинска политическа кампания, която да бъде сблъсък на идеи. Отвращението на избирателите е не от това, че няма кой да изберат, а от това, че всеки се стреми да очерни опонента си.Никой не говори за реалните политики и това, че трябва да се търси обединяване на парламентарните групи, които ще бъдат избрани в следващия парламент. България е на всички и не трябва да има разделение. В 45-я парламент трябваше да има актуализация на бюджета, актуализация на пенсиите, подпомагане на малкия и средния бизнес. Ние предлагахме да разширим обхвата на патентния данък, сега отново ще предложим това. Електронното управление, прозрачност, противодействие на корупция и корупционни схеми, европейски поръчки – това са част от нашите програми.Цветанов заяви, че ако вървят политическите формации с това противопоставяне, в обществото ще има повече разделение и конфронтация и няма да има хоризонт, които очертават политиците. Призива ми е – нека да има червени линии, но да не бъдат такива, в които не е в състояние държавата и парламента да правят политики , които да са полезни за обществото и ще се влезе в една хипотеза за нови предсрочни избори.
Като бивш вътрешен министър Цветанов коментира служебното правителство, реваншизма и това което се случва в страната. На проведените консултации при президента Републиканци за България споделихме, че трябва да има ротация на областните директори на полицията. Това което видяхме по време на изборите е, че те не успяха да гарантират провеждането на честни избори, имаше много съмнения за манипулиран вот, или контролиран вот, осъществяваш се с съдействието на определени структури на властта. В момента виждаме, че се отива в другата крайност подхода не трябва да е толкова реваншистки – трябва да има конкретни обстоятелства и доказателства, за да могат да се правят и съответните кадрови промени.
Ние от Републиканци за България сезирахме Комисията по досиетата, искахме да получим информация, колко от сменените областни управители са принадлежали към бившата ДС. Не трябва да бъдат назначавани ръководни кадри с подобна историческа биография. Трябва да има диалог, но такъв няма, обществото започва да реагира много рефлекторнo на всички тези процеси“, каза още Цветан Цветанов.

Още по темата