Протестиращите в София блокираха бул. „Цар Освободител“

Протестиращите в София блокираха бул. „Цар Освободител“


Бул “Цар Освободител” бе блокиран от протестиращите, които за 104-та поредна вечер настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. 

По-рано през деня организаторите от т.н. Отровно трио обявиха, че са поканили извънпарламентарните партии на среща, за да се изработи механизъм за гаранция на честността на вота.

Организаторите на антиправителствените протести проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян поканиха на работна среща основните извънпарламентарни сили, за да обсъдят създаването на мрежа за защита на честността на вота на предстоящите парламентарни избори. По-късно Бабикян уточни, че става дума за партията на шоумена Слави Трифонов „Има такъв народ“, партньорската мрежа около Мая Манолова и „Демократична България“, тъй като според социологическите проучвания те имат шанс да влязат в следващия парламент.

По информация на БНР срещата ще се проведе в началото на следващата седмица.

Мотивите за поканата са:

“Масовите злоупотреби в рамките на изборния процес в полза на управляващата партия и бездействието на правораздавателните органи в тези случаи. Целта е да бъдат изработени функциониращи механизми, които да попречат да бъдат изкривени изборните резултати и всеки български гражданин да може да се информира или да се включи в инициативата“.

Още по темата