Тошко Йорданов проговори с кого ще правят правителство след 11 юли, има ли изненада

Тошко Йорданов проговори с кого ще правят правителство след 11 юли, има ли изненада

Спецсъдът и спецпрокуратурата са на дневен ред. Трябва внимателно да се преразгледат преходните норми. Това заяви пред бТВ Ива Митева – водач на листа от ИТН и бивша шефка на парламента.
„Те са бухалка в момента. Те трябва да бъдат закрити. Доверяваме се на юристите в ИТН. Крайно време е това да се приключи.“, закани се Тошко Йорданов.
„Корупцията е в основата на бедността. Политиците са на върха на корупцията. Това си беше модел на управление на цялата държава. Бедни сме заради това. Ако не се крадяха безогледно пари – има пари за всичко в тая държава. Ако я намалим тази корупция ще бъдем по-добре живеещи.“, изрецитира той без да уточни как ще стане това.
„Като минат изборите тогава ще говорим с другите партии – с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да търсим коалиционно сътрудничество. Има вариант партиите на протеста да съберат гласове за мандат. Ще постъпим правилно спрямо ситуацията.“, увери Йорданов. Той обаче не обясни как ще се сглоби правителство, без подкрепата на някоя от партиите, с които няма да си говорят, при ситуация, повтаряща резултатите от предните избори.
„Не трябва да се страхуваме от избори. Ситуацията не е същата като преди 2 месеца. Кабинет се създава с практична цел. Той трябва да върши работа. Тези избори ще са по-честни от предишните“, уверен е Йорданов.
„Съставянето на правителството е важно и ние гледаме в тази посока. Хората не са се съвсем отчаяли. По-достойно е да се каже, че не можем да съставим правителство, а не да ни се извиват ръцете, помните какъв популизъм се вихреше в пленарна зала. За 9 дни ние видяхме как не може да се работи“, каза Ива Митева.
„На нас не са ни извивали ръцете. Щяха да ни ги извият ако бяхме приели да работим по този начин. Мажоритарни избори ще има, но те не трябва да се правят за един месец.“, обясни отново отмятането на ИТН от основната цел на референдума Тошко Йорданов./Blitz.bg

Още по темата