Студенти блокираха кръстовището пред Ректората на Софийския университет

Студенти блокираха кръстовището пред Ректората на Софийския университет


От 18 ч. група студенти протестират пред Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и настояват за незабавна оставка на правителството и на главния прокурор. Организаторите са от Юридическия факултет и са подкрепени от колегите си от УНСС и Техническия университет.

Движението на кръстовището при университета е блокирано. 

„Вчера г-н министър-председателят Бойко Методиев Борисов се изказал особено ласкателно за нас – младите хора, като казва, че не ни харесва. И ние не го харесаме. Борисов е позор, оставка и затвор. Вчера бяха гласувани 1.1 млрд. лева увеличение в заплатите на държавни чиновници. На базата на какво? Каква реформа се извърши, за да може те да работят по-добре? Показаха за пореден път своята некадърност, некомпетентност, нецелесъобразност в разходването на публичните средства. Затова ние сме тук вече над 100 дни и протестираме – за да свалим това правителство и този модел, за да можем да изградим едно по-добро бъдеще“, заявиха протестиращите студенти. 

Намеренията на демонстрантите са да отидат до Орлов мост, където отново да блокират другото възлово кръстовище.

Междувременно започна и протестът, организиран от „Отровното трио“ – проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и пиар експертът Арман Бабикян. Демонстрантите се събират до фонтаните пред президентството на пл. „Независимост“. По-късно и те също планират шествие до Орлов мост.

Още по темата