Плевнелиев обвини Радев за политическата ситуация и обяви: Отиваме на избори, които трябва да са 2 в 1

Плевнелиев обвини Радев за политическата ситуация и обяви: Отиваме на избори, които трябва да са 2 в 1

Президентът Румен Радев нямаше друг шанс освен да даде мандата на БСП, защото те го издигнаха за държавен глава. Ако той беше дал мандата на Мая Манолова, щеше да има една демотивация при социалистите.
Това каза в предаването „Лице в лице“ пррезидентът на България в периода 2012-2017 година Росен Плевнелиев, който коментира последните горещи политически събития у нас.
„Шансовете за съставяне на кабинет с третия мандат са много малки. Това е тупкане на топката от страна от президента. За мен честното е да отидем на избори, за да има възможност за стабилно правителство. „Има такъв народ“ обявиха вече неколкократно, че са опозиция, незнайно на какво. От „Демократична България“ също заявиха, че няма да подкрепят правителство с мандат на БСП. Отиваме на избори, които трябва да са 2 в 1, защото това ще е честния подход към българския гражданин. Избори 2 в 1 ще мотивират избирателите и ще има по-висока активност от изборите на 11 юли“, категоричен бе Плевнелиев.
„Бих се радвал хора като Кирил Петков, проф. Денков и Асен Василев да останат в политиката. Те са хора, които си разбират от работата и са професионалисти в своите области. За мен обаче не само високият рейтинг е важен, когато трябва да се върши сериозната и отговорна работа. За мен ще е добре един Кирил Петков да е на ръководна позиция в държавата. Тогава ще има едно по-голямо доверие от чуждестранните инвеститори и партньори, но само с висок рейтинг не става“, прогнозира той.
„Президентът Радев е популист. Той заложи на деструктивното и разделението. Това е причината сега да се намираме в такава ситуация. Неговата сила идваше от слабостта на Бойко Борисов. Силата на един президент обаче не идва от стрелбата по противниците. Силата на един президент идва от градежа и обединението. Радев много ще сбърка, ако продължи да стреля по своите противници. Много е лесно да разграждаш. Трудно е да градиш. ГЕРБ не може да бъде изчегъртан, а и не трябва“, категоричен бе Росен Плевнелиев. /Новини.БГ

Още по темата