Симеонов отново атакува протестиращите – нарече ги „червените кхмери и еманация на омразата“

Симеонов отново атакува протестиращите – нарече ги „червените кхмери и еманация на омразата“


Заместник-председателят на парламента Валери Симеонов отново нападна с обидни думи протестиращите срещу правителството и главния прокурор граждани. 

„Естествено, че за оставката ми не може да става и дума. В камбоджанската революция имаше червени кхмери, които разстрелваха всеки, който не е съгласен с тях политически. Тези, които виждате по площадите са български вариант на червените кхмери. Това е нещо като възроден 9-ти септември. Хвърлят яйца, защото нямат калашници. Ако имаха, щяха да трепят. Те са еманация на човешката омраза“, коментира Симеонов.

Валери Симеонов изказа подкрепа за председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която във вторник имаше неприятно изживяване с протестиращи в Благоевград, след като бе замеряна с яйца. 

„Тя е изключително сериозен политик и човек. Също и изключително обаятелна жена. Съчетание на тези качества се среща рядко в политиката, особено при стойностните политици“, каза лидерът на НФСБ. 

Симеонов е на мнение, че връзките между ГЕРБ и ДПС са скъсани – те били прекратени още от началото на протестите. 

Според него президентът Радев е „вечно сърдитото дете, което тропа с крака“.

Той коментира и исканията за експертен кабинет: „Мисля, че това е несъстоятелна идея – за 6 месеца откъде ще намериш експерти, които да са навлезли толкова добре, че да продължим без сътресения”, обясни Симеонов пред NOVA.

Той заяви и че за следващите избори машинно гласуване няма да може да има – заради пандемията, която е забавила всякакви срокове и поръчки за машини. Той съзря и много по-сериозни манипулации при това гласуване, защото имало повече възможности – например кой пише софтуера.

Още по темата