Премиерът Стефан Янев посети Пирдоп по случай празника на

Премиерът Стефан Янев посети Пирдоп по случай празника на


„Радвам се, че местната власт и гражданите на Пирдоп се стремят да решават по позитивен начин социалните и икономическите проблеми, така че да превърнат града в по-добро място за живеене“. Това заяви служебният министър-председател Стефан Янев в Пирдоп, където присъства на честването на Деня на града, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът е посочил, че отбелязването на днешния празник е израз на уважение не само към миналото, но и към бъдещето. „Мястото, на което се намираме – Еленската базилика, е връзката между традициите и надеждата за една по-добра България утре. Това ни събира и ни прави истински българи“, е подчертал в словото си министър-председателят Янев.

На празника за Деня на Пирдоп са присъствали също Ловчанският митрополит Гавриил, заместник-министърът на културата Пламен Славов и областният управител на Софийска област Радослав Стойчев. Д-р Пламен Стоянов, лекар в общинската болница в града, е получил званието „Почетен гражданин на град Пирдоп“ за активна гражданска позиция и за принос към общественото благо.

След официалната част премиерът Стефан Янев е разгледал Еленската базилика – един от символите на града – раннохристиянски архитектурен и археологически паметник, включен в програмата за защитени обекти на ЮНЕСКО.

Още по темата