Марешки с радикално предложение за мандатите на президента и депутатите

Марешки с радикално предложение за мандатите на президента и депутатите

Ако се стигне до свикване на Велико народно събрание и приемане на нова Конституция, то една от промените трябва да бъде ограничаване на мандатите на депутати, президент, министри, кметове. Това смята лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки.
„Един мандат е достатъчен, за да покажат дали могат да управляват или не. В парламента има хора с по три-четири мандата, без да са направили нищо реално за подобряване живота на българите. Стоят си едни и същи с години, а България все още е най-бедната в ЕС!“, коментира той.
„Народът ти дава шанс да управляваш и вижда – ставаш, не ставаш. Ако ставаш, правиш добри неща за хората, ако не ставаш – идва друг. А не да се окопават с десетилетия във властта и да се самозабравят!“, анализира още Марешки.
Тази сутрин премиерът Бойко Борисов обяви, че предложението за промени в Конституция ще бъде внесено днес. Той опроверга някои от интерпретациите, направени от политическите му опоненти по повод лансираната идея за свикване на Велико народно събрание. /Новините БГ

Още по темата