Любомир Петров: Искам свобода да си гледам децата, съдът го посече

Любомир Петров: Искам свобода да си гледам децата, съдът го посече

Окръжният съд потвърди определението на Пловдивския районен съд, с което е взета най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо Любомир Петров. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост. Убийството беше извършено 17 септември 2020 г. в село Бегово.
Окръжният съд възприе доводите на Районния съд, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение обвиняемият да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Окръжният съд сподели приетото от Пловдивския районен съд, че при по-лека мярка  от задържане под стража съществува опасност обвиняемият да извърши престъпление.
Определението на съда е окончателно.
Заседанието по делото се проведе чрез видеоконферентна връзка – Skype между ареста, където се намираше обвиняемият, и съдебната зала на Окръжен съд, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитникът.
От съда 20-годишният Любомир поиска да го пусне на свобода с по-лека мярка, за да си гледа децата. Съдът обаче отказа.
Припомняме, че във фаталния ден селото осъмна с черна вест. Любомир се обадил в полицията и казал, че е намерил майката на двете си деца мъртва. Двамата се разделили седмица преди това. Първоначално Любомир отричаше всякаква намеса, след това направи самопризнания, като и до днес твърди, че случилото се било плод на случаен инцидент. Той без да иска натиснал спусъка на въздушната пушка и прострелял доскорошната си любима в сърцето.
И до днес обаче близки, роднини и приятели смятат, че убийството е умишлено.
 
 
 

Още по темата