КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси Росина Станиславова

КПКОНПИ проверява за конфликт на интереси Росина Станиславова


Антикорупционната комисия ще проверява за конфликт на интереси кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Проверката е по медийни публикации, че Станиславова си е разпределила сама средства по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“, финансиран по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“.

За конфликт на интереси ще бъде проверяван и бившият директор на общинската болница в Каварна д-р Десислав Тасков. И тази проверка е по журналистически материал с твърдения за неправомерно изразходване на средства от бюджета на лечебното заведение.

До утре трябва да бъде готов докладът от проверката на МТСП на проекта „Патронажна грижа“, изпълняван в район „Красно село“ в София. От управляващия орган на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ са сезирали Главната инспекция по труда за това, че кметът на района Росина Станиславова е сключила договор сама със себе си като ръководител на проекта.

От социалното министерство коментираха за БНР, че в останалите столични райони, изпълнители на „Патронажна грижа“, ръководители на проектите не са районните кметове.

Агенцията за държавен финансов контрол също е сезирана да провери дали парите за възнаграждения са изплатени по правилата. 

Още по темата