Иван Костов с лоша прогноза за изборите

Иван Костов с лоша прогноза за изборите

Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза. При добро управление е възможно да се каже какъв е рискът, но такова няма. Трябваше да бъдат положени усилия за изследване и разбиране на риска. Това смята бившият премиер Иван Костов.
По думите му властите трябва да имат готовност да създадат организация и при необходимост да наложат с една степен по-ограничен режим на извънредна епидемична обстановка.
„Вижда се, че за месец и половина този режим направи управляем риска за болничната система и намали силно смъртността. Това доказва, че властите имат средствата и начина да ограничат риска по време на избори, стига да започнат да го правят навреме. Рискът от заразяване ще бъде най-голям за членовете на изборните комисии. Той може да бъде елиминиран чрез тяхното масово ваксиниране. Гласуването в големи салони е уместно предложение“, коментира още бившият премиер.
Иван Костов е на мнение, че има основание парламентарните избори да се изместят след Великден.
„Тогава ще има повече възстановени от пандемията и повече ваксинирани лица“, добави той.
Политикът каза, че големият проблем може да дойде от това, че ако има покачване на заболелите, властите могат да наложат нови мерки. Това пък ще затрудни провеждането на предизборната кампания. Така ще се задълбочи представянето на малките партии и ще обслужи ГЕРБ./Новините БГ

Още по темата