Георги Пилев: Гласувайте за Републиканци за България, за да получите държава с правила/ВИДЕО/

Георги Пилев: Гласувайте за Републиканци за България, за да получите държава с правила/ВИДЕО/

Няколко дни преди решителният вот на 11 юли в предизборното студио “България гласува“ на ПБ Новинар гост беше областният координатор на Партия Републиканци за България Георги Пилев.
Припомняме, че Георги Пилев беше заместник – областен управител и кандидат за народен представител в листата на областта от партия Републиканци за България за 45-тото Народно събрание.
Областният координатор смята, че хората са станали по-апатични в сравнение с кампанията преди 3 месеца. На всички им идват малко в повече 2 избора в рамките на тримесечен период. Предизборната ни кампания минава по график, проблемите на хората през периода от предишните избори до сега не са се променили. Основно гражданите искат повишаване на доходите и справедливост.
На въпрос на ПБ Новинар как вижда работата на служебното правителство, Пилев заяви, че то е с ясно дефинирани правомощия спрямо Конституцията и единствената му задача е да ограганизира и проведе честни избори. Служебният кабинет обаче направи доста рокади. В обществото имаше наслоено едно мнение, че изборите, които са генерирани до момента, не са реални и има някакво опорочаване. В тази връзка нормално беше служебното правителство да направи определени рокади, за да отговори на обществените нагласи. Но за мен, като десен човек и за партията, която представлявам ни идва в повече и няма как да приветстваме това. Кабинетът реставрира прекалено много кадри на бившата Държавна сигурност.
Георги Пилев каза още, че за Републиканци за България правителство с БСП е абсолютно неприемливо. На база на социологическите проучвани  най-вероятно е да се формира правителство на малцинството. Но това правителство ще е неустойчиво и ще е с хоризонт година, година и половина. Това ще генерира задълбочаване на политическата криза, в която се намираме в момента. На база на настроенията към момента, изчистено като идеология дясно центристко управление е малко вероятно да има, направи политически анализ Георги Пилев.
Той изказа лично мнение, че дясното пространство ще претърпи трансформация. Този процес ще започне с и след президентските избори. В дясното големият проблем е, че електоратът няма никакви различия помежду си, това са хора с една и съща идеология, една и съща ценностна система. Проблемът е в лидерите и в между лидерските междуособици. Смятам, че ще дойде време, когато тези противоречия ще бъдат изчистени и десният избирател ще получи максимална представителност, смята Пилев.
Георги Пилев призова жителите на Пловдив област да направят информиран избор, да гласуват по съвест и да подкрепят Републиканци за България с № 21 в интегралната бюлетина за да получат държава с правила.
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още по темата