Директорът на „Проданов“ към абитуриентите: Помнете, на Отечество и Родина не се изневерява/ВИДЕО/

Директорът на „Проданов“ към абитуриентите: Помнете, на Отечество и Родина не се изневерява/ВИДЕО/

С шумно броене от 1 до 12, пускане на балони и фойерверки СУ “Христо Проданов” Карлово изпрати поредния си випуск зрелостници. Над 50 абитуриента се простиха вчера с училищното знаме и чуха последния училищен звънец.
Директорът на училището Яна Минева произнесе прочувствено прощално слово към учениците и им благодари за усърдието, което са полагали през годините. „Помнете, където ида отидете по света, че вие сте носителите на промяната. Но винаги пазете своята идентичност, знайте, че на Отечество и Родина не се изневерява“.
От името на колегите си учител се обърна към порасналите вече ученици: „Никога не трябва да забравяте да пазите честта на училището си и на патрона, един велик българин-Христо Праданов, който сбъдна мечтите си. Не бяхте всички отличници, но по-важното е да сме ви направили хора“ .
Представители от трите различни паралелки от 12-ти клас благодариха чрез написани от тях стихотворения и речи на своите преподаватели и съученици за прекараното време заедно и научените уроци, за сплотяването и екипността. Абитуриентите на СУ “Христо Проданов” се простиха с училищното знаме, след което последва отброяване до 12. Балони в бяло, зелено и червено, пуснати от ръцете на вече завършилите ученици, полетяха в небето над Карлово.

Още по темата