Мангъров за починалите от К-19 българи: На 74 г. какво искат друго да им се случи?

Мангъров за починалите от К-19 българи: На 74 г. какво искат друго да им се случи?

Ако исках да оглавя политическа листа, щях да оглавя тази на друга партия и всяка би се съгласила. Моето решение да бъда в АБВ не е политическо, а чисто човешко. Организацията се обърна към мен, довери ми се, защото споделя моето виждане за нещата. Те ми дават пълна свобода.
Това заяви доц. Атанас Мангъров в телевизионно интервю.
„Това бе изборът на малкия човек, от който нищо не зависи. Мисля, че изборът ми е правилен и много хора трябва да ме последват. Разделението не трябва да бъде на леви и десни. Виждате, че целият свят се е побъркал и не реагира адекватно“, подчерта той.
„Доволен съм от начина, по който реагираха хората от АБВ на възражението на президента Първанов, защото това говори, че това е демократична партия. Представете си друга партия – ако там почетният председател каже да махнат някого, те какво ще направят? Ще го махнат. Не стана така тук“, каза Мангъров.
„Всеки има право на собствено виждане за нещата и може да не се съгласява с другите. Това, което правят от АБВ, е начин да организират всички малки хора, на които им е дошло до гуша от отваряне и затваряне“, смята той и добави, че това са щуротии.
„На хората, на които им е дошло до гуша, трябва да се присъединят към нас“, призова той и подчерта, че дори не става дума за леви или десни.
„Децата цяла година не ходят на училище или го правят по извратен начин. Защо си го причиняваме?“, запита той.
По думите му броят на случаите на новозаразени расте най-много именно в страните, където има най-тежки мерки.
„За мен е неясно защо по цял свят се действа по такъв неадекватен начин. Хората, които са починали в нашата страна, са средно на 75 години. У нас средната смъртност е на 74 години. Какво очакват хората да им се случи, ако са на толкова? Никой не е безсмъртен“, заяви доцентът.
Според него трябва да се спазват елементарни неща: „Хората, които са рискови, просто да не ходят там, където има много хора на закрито. Всички останали трябва да живеят свободно и просто да спазват елементарна хигиена и толкова. Нищо друго!“, каза той.
По думите му новите мутации не засягат хората, които вече са карали ковид.
„Получаваме ваксини, за които не знаем дали стават за хора над 55 години и колко време предпазват от коронавируса./БЛИЦ

Още по темата