Даряваме кръвна плазма и в Пловдив! Апаратът пристигна

Даряваме кръвна плазма и в Пловдив! Апаратът пристигна

Апаратурата за извличане на реконвалесцентна плазма вече е доставена в Пловдив и  е предадена на Центъра по трансфузионна  хематология. Това съобщиха дарителите от сдружение с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив”.
Така от днес лечение на болни от коронавирус с вливане на антитела от кръвна плазма ще може да се извършва и в града, което ще спестява много време на хората, решили да дарят кръв. В Районния център по трансфузионна хематология вече са създадени условия за осъществяване на специфичната дейност, която дава добри резултати при тежко болни с COVD-19.
Апаратурата предаде изпълнителният директор на „Бизнесът за Пловдив” Александър Стайков , а д-р Соня Джевизова, директор на Кръвния център, прие с изключителна благодарност този акт на социална ангажираност. Средствата за дарението и доставката на апаратурата бяха организирани за рекордно кратко време, като в благородната инициатива се включиха и компании, които не са членове на „Бизнесът за Пловдив“.
От бизнесорганизацията отправят апел към всички, които са преболедували COVID-19, да се включат в битката за спасяване на човешки животи./ Вестник Марица
 

Още по темата