АПИ: Всички магистрали са проходими при зимни условия 

АПИ: Всички магистрали са проходими при зимни условия 

1320 машини чистят пътищата, има готовност за включване на още почистващи камиони при усложняване на обстановката. Всички магистрали са проходими и отпада ограничението за движение на камиони над 12 тона в Софийска област по АМ „Хемус“, обяви шефът на Агенция „Пътна инфрасктруктура“ Георги Терзийски.
Всички магистрали са проходими при зимни условия. Проходите Петрохан и Шипка са проходими без ограничения. На Прохода на Републиката отпада ограничението за вериги за МПС над 12 т
Изцяло затворен за движение е проходът Беклемето.
Сигнали за паднали клони са получени за района на Искърското дефиле и пътища в Смолянско, като те са разчистени от аварийните екипи.
За днес е определен оранжев код за потенциално опасно време, снеговалежи и вятър в 9 области: Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Варна, Шумен, Сливен, Бургас и Ямбол. В областите Русе, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Стара Загора, Хасково и Кърджали е определен жълт код за снеговалеж и бурен вятър.
В областите Шумен, Варна, Бургас и Добрич се очакват сериозни валежи от сняг, предупредиха още от АПИ.
Призовават се шофьорите да не пътуват, ако не е наложително и задължително да са с подготвени за зимни условия автомобили./ Вестник Монитор

Още по темата