Хубчев каза основния проблем и отсече: Главите ни бяха заети със събитията около клуба (ВИДЕО)

Хубчев каза основния проблем и отсече: Главите ни бяха заети със събитията около клуба (ВИДЕО)

Наставникът на Левски Петър Хубчев даде първото си интервю преди подновяването на шампионата в efbet Лига. Пред клубната телевизия специалистът говори за това доколко тимът е готов за мача с Лудогорец, какво му е направило впечатление в проверката с Витоша (Бистрица) преди дни и как неяснотата с бъдещето на клуба е повлияла на футболистите на „сините“.
„Според мен момчетата се отнесоха доста сериозно към мача с Витоша. Повече от очевидно е, че липсва игровата практика и чувството към топката. Крайно малко беше това време за подготовка и мисля, че всички отбори ще влязат в първенството неподготвени“.
„Седмицата преди мача с Лудогорец ще наблегнем на тактическите упражнения. Трудният период за Левски се оказа два пъти по-труден. Трябваше да се съобразим и с това нещо. Футболистите получаваха едни програми, по които да се подготвят, без да нарушават общоприетите правила. Главите ни бяха заети със събитията, случващи се около клуба. Трябва да си признаем, че това е основният проблем, който ни занимава. Щом всички са тук и са здрави, значи сме се справили с този период“.
„За мен не беше толкова тежко в периода на пандемията. Ако нещата се развиват така добре, както през последните дни, мисля, че в скоро време можем да очакваме футболът и животът да се върнат към обичайния си ритъм“.
„И от най-лошата ситуация можеш да научиш нещо и да си извадиш изводи. Трябва да мине още време, за да си извадим някакви изводи. Много малко хора ще ме разберат. Когато няколко месеца футболистите не получават възнагражденията си, се разбира колко трудно е на треньора да ги задържи в отбора. За нас е голям успех, че извеждаме 25 души на тренировка. Няма какво да се лъжем. Усещам, че тези момчета се замислят доста сериозно за бъдещето си. Това е нормално. Главите им не са съвсем свободни и този проблем вълнува много други хора“.
„Феновете играят огромна роля в отбори като ЦСКА, Левски, Локомотив (Пд), Ботев, Берое. Феновете са изиграли през годините страшно голяма роля в съществуването на тези клубове. Искам да ви кажа, че няма една стотинка от даренията, които да са отишли за заплата на футболисти или треньори“.

Още по темата