Анулираха над 1200 полето до и от Пекин заради засилване на епидемията

Анулираха над 1200 полето до и от Пекин заради засилване на епидемията


Над 1200 полета от и до Пекин бяха анулирани заради ръста на новите случаи на заразяване с коронавируса в китайската столица, съобщиха официални медии, цитирани от Франс прес и Асошиейтед прес.

Отменени са близо 70 процента от полетите от и до двете летища на града. Общият брой на анулираните полети е достигнал 1255 към 9.10 ч. (4.10 ч. българско време).

Вчера властите в Пекин наредиха на местните жители, общо 21 милиона души, да не пътуват извън града, ако не е наложително, и затвориха училищата. Няколко китайски града и провинции вече поставят под карантина хората, пристигащи от столицата.

Днес властите съобщиха за 31 нови заразени, установени в Пекин през последното денонощие. Повечето от тези случаи са свързани с новото епидемично огнище, открито миналата седмица на пазар за търговия на едро в югозападната част на града, посочва АП.

АФП отбелязва, че установяването на над 100 заразени, свързани с пазара, е било шок за жителите на Пекин, след като Китай почти овладя разпространението на новия коронавирус чрез поставяне на хора под карантина и тестване. Преди това в китайската столица не бяха регистрирани нови случаи от два месеца и животът в града почти се беше нормализирал.

Във връзка с новото огнище са установени 137 заразени. Нито един от тях не е починал, съобщи АП.

Още по темата