аправиха ни мечешка услуга – така хотелиерите приеха предложението на здравния министър Костадин Ангелов ресторантите към хотелите да бъдат отворени, но с вечерен час 22 часа. Това ще провали категорично коледните и новогодишните пакети. Не мога да си обясня как вирусът не вирее до 22 часа, а после изведнъж става заплаха, коментира лаконично Даниел Китов от хотел „Персенк” в Девин. Резервациите там са слаби, а сигналите от правителството допълнително объркват клиентите. За 31 декември е ангажиран състав за празничната програма, но само на хартия, защото не знаем как ще работим тогава, обяснява проблемите мениджърът. Хората питат има ли DJ с програма за нова година, а DJ-ът пита има ли хора с резервации за 31 декември. Омагьосан кръг, но съм убеден, че никой не иска да посрещне новата година затворен в хотелската стая, посочва Китов.
Много малко пловдивски хотели тази година се престрашиха да организират новогодишни партита. От големите бази програма с куверти има само в „Лендмарк крийг” край Гребната база. Извън Пловдив положението е съвсем малко по-различно и празнични пакети пускат предимно хотелите, които разполагат със СПА или релакс зони. Офертата на Парк и СПА хотел „Марково“ например беше пусната с намаление още в края на лятото и много хора проявиха интерес. Хотелът е почти пълен за Коледа, когато ще пее Глория, и за Нова година, когато ще ни забавлява Руслан Мъйнов, отчитат от отдел „Маркетинг“. В момента гостите се изхранват с румсървис по стаите. Обособихме в помещенията и кътове за хранене, за да е удобно за всички. Другата иновация в 4-звездния хотел е дигиталното меню – заснема се с QR код, за да няма допир до хартията. И оттам приемат със смесени чувства отпускането на мерките. Трудно ще убедим гостите да напуснат ресторанта в 22 часа, особено на Нова година. Това е допълнителен стрес както за персонала, така и за клиентите, коментират от СПА хотел „Марково“./ Вестник Марица