„Наздраве“ в бар в Хамбург вкара стотици под карантина

„Наздраве“ в бар в Хамбург вкара стотици под карантина

Снимка: Pixabay.com

След коронавирусни инфекции в бар в хамбургския квартал Шанценфиртел властите предполагат, че около 600 души ще трябва да бъдат поставени под карантина, съобщи „Зюддойче цайтунг“.

500 души от почти всички квартали на Хамбург са посетили бар „Katze“ на 5, 8 или 9 септември, заяви говорителят на здравните власти Мартин Хелфрих. Мнозина вече са под карантина. Досега шест теста за коронавирус са положителни, „включително няколко служители в бара“. Все още се издирват около 100 посетители на бара. Според информацията мнозина са оставили неверни данни за контакт.

Миналият уикенд здравните власти научиха за първите случаи от „Котката“. Барът в предпочитания за купони квартал доброволно е затворил врати за посетители. Очевидно е било предвидено какви действия ще предприемат здравните власти.

Всеки, който е определен като контактно лице, трябва да бъде поставен в двуседмична карантина. Тъй като в бара са работили заразени сервитьорки, всички гости, които са влезли във вътрешността на заведението след 19 ч. на споменатите три дати „попадат под подозрение“.

Източник: Actualno.com

Актуални новини от България и света, политически, бизнес, спортни и забавни статии.

Още по темата