14 партии и организации изненадващо подкрепиха БСП за изборите

14 партии и организации изненадващо подкрепиха БСП за изборите

България е на кръстопът – дали да продължим да сме най-бедни и първи по смъртност, или да възстановим държавата, каза Корнелия Нинова по време на подписването.
„Благодаря ви, че сме заедно в момент за предизвикателство за всички нас. България е изправена на кръстопът. Предстои важен избор – дали да продълим по старому след 11 години управление на ГЕРБ и Борисов, който ни постави на последните места по всички места, но и на първите места по смъртност, по бедност, по неравенства и по корупция.
Изборът днес е важен дали да продължаваме по този начин или да започнем възстановяване на българската икономика, на българското земеделие, на българската култура и духовност. Да гарантираме на всеки достъп до здравеопазване, където и да се намери в България. Да възродим българското самочувствие. Това е изборът днес пред нас.” Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на подписването на споразумения засътрудничество между левицата и други партии и движения. Тя благодари на всички присъединили се към каузата на БСП за честни избори.
„Никой не може да се справи сам в тази криза, затова обединението ни днес е изключително знаково и важно – да съберем всички честни, почтени хора, които искат промяна. Да им подадем ръка на тези, които в момента се чувстват уплашени и да ги освободим от страха.” подчерта Нинова. Тя обърна внимание на присъстващите,че последното оръжие на управляващите е всяването на страх, на апатия, на намаляването на избирателната активност, към което всички .трябва да се противопоставим. „Нека призовем всички – смело, свободно, честно да излязат да гласуват.”, апелира лидерът на БСП.
„Подписваме споразумението тук по две линии – подкрепа в политиките и подкрепа за честни избори. Вчера подписахме с 5 организации, днес с още 9. Ще продължим и другата седмица – тоест ставаме все повече тези, които обединяваме усилията си за промяна, стабилността и сигурността, която искаме да дадем на българския народ.”, посочи председателят на българските социалисти.
На срещата представителите на другите партии и движения споделиха тревогите си за бъдещето на България и важността на предстоящите избори като последна надежда за страната ни. Лидерът на БСП обясни, че всички тези въпроси може да се даде обобщаващ отговор: При управление на БСП няма да се краде и ще има държава. Повече държава в ключови сектори за развитието на България – здравеопазване, образование, енергетика. Без да се краде и влезе ли държавата си в ролята, която трябва да има, всичко останало можем да решим. Имаме нужната воля, експертност, разум и честност.”, заяви Корнелия Нинова.
Нинова подчерта, че БСП си е поставило за задача да гарантира честността на вота. „Ние ще бъдем гарант за честния вот. Вярвам, че обединени можем да се справим. И на добър час на всички. Вярвам в победата на4-ти,4-ти с номер 4 в бюлетината.”, завърши Корнелия Нинова.

Още по темата